PA3BXR & YL op VERON Pinksterkamp

Dit jaar zijn we na de corona periode weer naar het pinksterkamp getogen in Odoorn. Daarom geen velddag. Beide activiteiten zijn in hetzelfde weekeind.

We komen ons bekende amateurs tegen en hernieuwen de kennismaking, maar ook nieuwe contacten worden gelegd. Ons feestje zeg maar. Vossenjagen is niet echt ‘mijn ding’ maar een uitzondering is de PIET WAKKER jacht. Zoek maar eens op internet en er zal van alles over te vinden zijn.

Het vossenjagen is wel een prominente bezigheid op dit kamp en wordt al vroeg aangeleerd. Het ‘zoeken naar zendertjes’ is soms verpakt als het zoeken naar ratten!  Geweldig veel animo van de kinderen. (veel volwassenen blijven trouwens ook lang kind.. hihi)  In een komende ELECTRON zal je er wel het e.e.a. over lezen.

Dit jaar zouden we Wim (PD2WAM) en Wilma (PD2WLM) helpen bij de traditionele ‘familie jacht’ op zondagmiddag.

Paula, Wim, Wilma en Rob PA3BXR

Deze jacht is helemaal geen vossenjacht meer zoals vroeger maar is verworden tot een happening op zondagmiddag. Met dit jaar het thema “”de lachende clown”

De clown

Er doen veel kampeerders mee met hun kroost. Het spel is simpel.  Bij de start krijg je een formulier met opdrachten. Die worden uitgevoerd via een parcours waarbij je soms moet peilen maar ook geocache ervaring nodig is!  Het wordt natuurlijk een chaos van jewelste, en dat is leuk!!  Hi.

Wij als laatste post kregen natuurlijk de frustraties te verwerken van de groep.   “we hebben alles goed ingevuld, maar de coördinaat van xyz klopt niet” of “moeten we hier nou nog wat doen?”.    Ja “peilen, lees je opdracht!”    “Oh ja”   Enzovoort, enzovoort.

Al met al een leuke middag en… net voor de buien binnen!  Morgen de uitslag van de winnaars.

En na het eten nog een wat “serieuzere’ activiteit, een babbel via de QO-100. 😉

73, Rob