Lezing antennebouw

Afgelopen vrijdag gaf ons clublid Ruud PD5GWR een lezing over het bouwen van antennes.
Ruud is al sinds zijn vroege jeugd gefascineerd door antennes. Als Haagse tiener kwamen er steeds meer antennes op de daken met het opkomen van de televisie in Nederland.
Ruud vertelde vol overgave en enthousiasme over hoe hij de eerste antennes zag en hoe zijn moeder mee moest om bij de Haagse weekkrant een advertentie te kunnen plaatsen als 13 jarige om zijn werk om antennes te plaatsen en te repareren te promoten.

Al die jaren heeft Ruud zijn kennis over antennes en de constructie daarvan verder uitgebreid en heeft inmiddels een aantal koppelingen ontwikkeld om de constructie te verbeteren.
Ruud bouwt nu antennes voor met name 70 cm en 2 tot 6 meter en laat zien hoe hij daarmee aan de slag is geweest tot het perfecte resultaat. Want voor minder gaat Ruud niet.

De tijd vloog voorbij en iedereen zat vol aandacht naar zijn mooie verhalen te luisteren. Want vertellen kan Ruud! Pas om 23:30 uur zette Ruud een punt achter zijn verhalen om aan te kondigen dat er natuurlijk wel een vervolg komt: Een workshop antennebouw!
Deze workshop zal na de zomervakantie plaats gaan vinden. Hou daarvoor onze website en nieuwsbrief in de gaten!