Voorjaarsvelddag 2022

De radio velddag dit jaar was voor sommige leden een onhandige datum: het was Pinksterweekend, er waren mensen met vakantie of naar het VERON pinksterkamp, kortom er werd niet echt een drukke velddag in Brandwijk verwacht.

Zoals gewoonlijk werd de velddag door Elmar PD3EM en Arie PD0ARI geopend. De vlag werd bij de ingang van het terrein geplant en het bekende A12 welkomstbord werd neergezet. Daarna het prachtige velddag terrein op; wat een geweldig uitzicht op de Hollandse polder en de molens! Ook niet onbelangrijk: het QRM niveau was nul.

Al snel meldde zich Peter PD1AJJ die direct begon met filmen om een mooi videoverslag van de velddag te maken. Arie was als eerste radio-aktief en zijn allereerste verbinding was direct een mooie: de USA op 20 meter in phone. Peter ging ook snel aan de gang, hij werkte QRP met slechts 3 Watt. Het blijft prachtig te zien en te horen wat je met een simpele endfed antenne en 3 Watt in phone allemaal kunt werken. Ook leuk de reacties vaak “aan de andere kant” van de radio: verbaasd dat je maar met 3 Watt werkt en toch zo’n mooi signaal neer zet.

Zoals gebruikelijk voor de voorjaarsvelddag kwamen Jan en Gezina Koejemans langs met koffie en heerlijke zelfgebakken appeltaart! De ochtend begon koel en bewolkt maar al snel werd het prachtig zonnig weer met een heerlijke temperatuur. Na de middag kwam Ernst PE1PLZ het terrein op die groots uitpakte met zijn aggregaat, een prachtige antennemast en….een koffiezetapparaat! Zo waren er drie stations radioactief.

Over de hele dag hebben 17 mensen de velddag bezocht, al met al toch nog een mooi aantal. Ook boer Spruytenburg en zijn echtgenote kwamen nog langs om de zendamateurs in actie te zien een een praatje te maken. De twee laatstgenoemden willen we danken voor hun gastvrijheid, erg fijn dat we elk jaar weer gebruik mogen maken van het stukje weiland in Brandwijk. Kortom: Het was een mooie radio-dag!

De bovenstaande foto’s zijn  gemaakt door: PD0ARI, PD1AJJ, PD3EM en PD3WDK.

Peter PD1AJJ heeft een leuke sfeerimpressie met bewegend beeld en geluid gemaakt: