Zaterdag klusdag

Zoals iedereen weet is de afdeling druk in de weer om een tweetal units te gaan plaatsen bij ze zomerlokatie in Hardinxveld. Hierdoor wordt het mogelijk om zomer en winter gebruik te kunnen maken van dezelfde ruimte. Daardoor kunnen we ook weer gedurende de winter QRV zijn op HF (iets wat in Dordrecht niet mogelijk was) en er komt een vaste, permanente shack in de units.

De planning is dat de units in juli geplaatst gaan worden maar voordat het zover is moet er nog veel werk verricht worden.
Afgelopen zaterdag is daar een flinke eerste stap in gezet. Aan de westkant van het gebouw, waar de units komen lag nog veel troep en het gras en onkruid stond op het gehele terrein een halve meter hoog.
Een ploeg van 9 man is om 10 uur van start gegaan met maaien en het vrijmaken van de grond. Tevens is al een gedeelte van het hek weggehaald zodat er ruimte is om de units te plaatsen. Een bijkomend voordeel van al het maaiwerk is dat er weer veel meer parkeerruimte op het terrein is!

Op zaterdag 14 juni staat de volgende klusdag gepland. De bedoeling is om dan alle bestrating vrij te maken van begroeiing en de fundering voor de units te gaan leggen. Voordat de units geplaatst worden zal ook het houtwerk van het bestaande gebouw een nieuwe lik verf/beits krijgen. Wanneer dit gaat gebeuren is vooral afhankelijk van het weer en kan waarschijnlijk al eerder gedaan worden.

Mensen die hun steentje bij willen dragen aan de bouw en de voorbereidingen daarop zijn van harte welkom! Als je wilt weten wat je kan doen of je hebt vragen, neem dan even kontakt op met Arie PA3DUU of Elmar PD3EM.

De foto’s zijn gemaakt door Ewoud PD3WDK.