Voorjaarsvelddag 2017

Ook dit jaar kwamen een paar enthousiaste radioamateurs bij elkaar op het landgoed van boer Spruytenburg in Brandwijk om naar hartenlust te experimenteren met antennes en radiozendapparatuur.

De omstandigheden waren perfect, een prachtig gemaaid weiland, het zonnetje kwam er goed door en de traditionele onweersbuien bleven dit jaar achterwege.

Elmar, PD3EM en Ewoud PD3WDK hadden al een mooi plekje gevonden toen Peter PD1AJJ ook op het terrein arriveerde. Masten met antennes stonden vrij vlot daarna opgesteld en al gauw waren radiozendamateurs uit heel Europa uit de transceivers te horen.

Grote verrassing maar toch haast een traditie werd de appeltaart met slagroom en koffie die Jan PD7JK meenam om zijn verjaardag alvast een beetje te vieren.

Zowel op 40m en 20m lukte het om met leden die in Frankrijk en Spanje vertoefden een QRP radioverbinding te maken. Daarna volgden op deze frequentiebanden nog vele andere verbindingen met radioamateurs in heel Europa.

In de loop van de middag arriveerde Ernst, PE1PLZ, om zijn nieuwe transceiver te proberen. Hij had in korte tijd zijn ex-leger mast opgesteld met daarin een antenne waarvan onduidelijk was voor welke frequentiebanden deze geschikt zou zijn. Na wat aanpassingen maakte hij ook zijn eerste radioverbinding met deze zender.

Tegen het eind van de middag was het weer tijd om de spullen af te breken en de dag bij de plaatselijke frituur af te sluiten met een heerlijke saté-friet schotel en een lekker gekoeld drankje.

Ook is er door Peter PD1AJJ een leuk fimpje van de activiteiten gemaakt:

De foto’s zijn gemaakt door Ewoud PD3WDK en Elmar PD3EM.