De laatste PACC

DSCF1974De PACC van 2012 was voor de afdeling een contest met een speciaal karakter. Het was de laatste PACC vanuit het clubhuis aan de Touwslagersstraat, de plek waar de afdeling meer als 30 jaar gevestigd is geweest. Door de ontwikkeling van de Stadswerven moet het clubhuis verlaten worden.

Op vrijdagavond werden er nog de laatste controles gedaan van alle antennes en werd de laatste hand gelegd aan de software en netwerkinstellingen om alles vlekkeloos te laten verlopen.

Zaterdagochtend kwam de een na de ander binnendruppelen met veel of weinig spullen bij zich. De twee shacks werden ingericht met de laptops, zenders, filters, beeldschermen en alles wat er verder nog nodig was om 24 uur aan de contest deel te nemen.

Om klokslag 13:00 uur lokale tijd klonk er uit shack 1 volop CW en in shack 2 werd er gelijk druk in SSB gewerkt.

Tot 18:00 uur werd er druk doorgewerkt vanuit 2 shacks om daarna voor anderhalf uur radio stilte af te kondigen. Deze radio stilte kon tijdens de contest natuurlijk alleen maar gerealiseerd worden doordat Monique een voortreffelijke Gourmet had verzorgd!

‘s Avonds werd er weer stug doorgegaan met het maken van zoveel mogelijk verbindingen. Gedurende de nacht waren de condities een stuk minder gunstig maar er werd steeds doorgewerkt en iedere keer weer wat puntjes gepakt.
In de ochtend ging het weer iets beter met de condities en om 13:00 uur kon het laatste QSO (als nummer1417) in het log bijgeschreven worden.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde PACC waarbij de kachel overuren draaide en het buiten flink vroor.

Alle foto’s zijn gemaakt door Peter PD1AJJ en ook heeft hij een filmpje gemaakt: