Velddag 3 september

We zijn dit jaar neergestreken in Dordrecht op de dagcamping in het gebied de Merwelanden. Het was de bedoeling om wat antennes uit te proberen en in RTTY te werken. Met het aggregaat van Jan PD1JK als stroomvoorziening hebben Rob PA3BXR, Arie PD0ARI, Corné PD5CL, Norman PD0EJD en Fred PA3GDG de clubcall geactiveerd en geparticipeerd in de Velddag contest en RR WW RTTY contest. De partytent stond snel waarna alle energie ging zitten in de opbouw van de “velddagshack”.

Voorafgaand aan de velddag contest die om 15.00 uur begon zijn er nog antenne proeven gedaan door een  home made ¼ lambda vertical voor 40m te vergelijken  met een dipool die tussen 2 bomen gespannen was.

De tranceiver  die hiervoor gebruikt werd was een TS2000 van Kenwood. Uitgangsvermogen 100W.

De signalen op de vertical waren vooral vanuit Denemarken aanmerkelijk sterker dan op de dipool op 40m overdag!

Voor de RTTY contest die al om 0:00 uur begon is gebruik gemaakt van een Yaesu FT-990 Uitgangsvermogen 50W met een Hy-End-Fed voor 10/15/20/40m.

Arie PD0ARI werkte vanuit zijn jeep en was de vraagbaak voor de langslopende bezoekers. Hij gebruikte hij een TS 480S met de altijd goed werkende Hy-End-Fed antenne voor 20 meter.

Gemaakt zijn 29 verbindingen in de Velddag contest, 76 verbindingen in de RTTY contest en nog vele verbindingen tijdens het uittesten van de antennes en het aanroepen van en  beantwoorden van aanroepende stations.

De dag was mede door het stralende weer, geïnteresseerde bezoekers en leuke verbindingen waaronder NA, AF en AS een groot succes.  Om ongeveer 17.00 uur pakten we alles weer in en lieten de omgeving netjes achter.

De locatie is goed bevallen, jammer genoeg was het aantal bezoekers wel minder dan bij de vorige velddag in Brandwijk.