Voorjaarsvelddag

Een strak blauwe lucht en de thermometer tikt de 20 gaden aan, kortom een mooie dag om, naar buiten te gaan. In de buurt van de velddag locatie is er inmiddels al een simpele maar o zo ware weerspreuk: Met de velddag is het altijd mooi weer.
Een aantal leden van de afdeling trekken dan ook in het kader van de voorjaarsvelddag van de afdeling naar het weiland van Boer Piet om daar storingsvrij op HF te kunnen experimenteren.

Als eerste waren Arie ARI en Elmar aanwezig en kort daarna stonden de eerste verbindingen in het log en de eerste bezoekers kwamen een kijkje nemen. Ook Job, die een week geleden zijn Novice examen met goed gevolg heeft afgelegd kwam kijken.
Arie heeft hem wegwijs gemaakt op HF en Job heeft zijn eerste verbindingen (onder de clubcall) gemaakt met veel leuke stations waaronder een paar in de USA.

Langzamerhand werd het steeds drukker in het Brandwijkse weiland en er werd druk geƫxperimenteerd met diverse apparatuur en antennes.

Traditie getrouw wordt de voorjaarsvelddag altijd afgesloten met een barbecue in het weiland dus tegen het eind van de middag werd de vlam in de ton ontstoken. Onze grillmeesters Rob PA3BXR en Fred PA3GDG hebben ervoor gezorgd dat de BBQ tot een zeer smakelijk succes kon worden verheven.