De fundering ligt

Afgelopen zaterdag, 14 juni, is er door een kleine ploeg weer verder gewerkt aan de voorbereiding op de plaatsing van de units. Er was bewust gekozen om met een kleine ploeg aan de slag te gaan omdat het grootste gedeelte van het werk machinaal ging gebeuren. We hadden de hulp ingeroepen van Peter en zijn kraan.
Rond 10 uur was iedereen aanwezig en na een bak koffie was het tijd om aan de slag te gaan. Tijdens de vorige klusdag was veel groen, dat de bestrating overwoekerde al kort gemaaid. Met het overgebleven onkruid werd in rap tempo korte metten gemaakt door de kraan, Peter schraapte alles weg waardoor de klinkers weer zichtbaar werden.

Even later was de grote berg grond met onkruid achter en naast het hek aan de beurt. We hadden er niet aan moeten denken om dit allemaal met de hand te moeten afgraven en verspreiden. De kraan vloog er doorheen en binnen no-time lag er een egaal bruine vlakte waarbij maar sporadisch een spa werd gebruikt. Tijd dus voor een verse bak koffie want het blijft vrijwilligerswerk.
Vorige week zaterdag had Esat de betontegels voor de fundering en drie big-bags met zand bij het clubhuis afgeleverd. Om niet teveel zand met de kruiwagen te hoeven verplaatsen zijn er door de kraan twee big-bags naar de plaats van bestemming verplaatst, geleegd en gelijk uitgevlakt.

Het werk voor de kraan zat erop, tijd dus voor het precisie-werk: meetlint, rolbandmaat, krijt en de laser van Ruud. Als basis voor de fundering hebben we grote (en zware) tegels van gewapend beton. Daar bovenop komen kunststof tegels om daarna de laatste centimeter op te vullen met staalplaatjes om het 100 procent waterpas te krijgen. Om de 3 meter komt een tegel en na het nodige pas en meetwerk ligt alles op zijn plaats.

Vrijdag was Ernst al begonnen met het verven van de houten rabbatdelen van het huidige gebouw, als de units staan kunnen we er tenslotte niet meer bij. Als afsluiting van deze klus-zaterdag heeft hij de laatste 2 meter van een nieuwe laag verf voorzien.

DSC09315 DSC09317 DSC09318 DSC09321 DSC09322 DSC09329 DSC09331 DSC09335 DSC09337 DSC09339 DSC09360

De bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Ewoud PD3WDK.