Het nieuwe clubhuis staat!

Ekl_0506Het is zaterdagochtend tegen 7:30 uur en een aantal leden van de afdeling zitten aan de koffie. En deze vroege ochtend niet eens thuis om wakker te worden maar fris en fruitig op de club om aan de slag te gaan!

De afgelopen maanden is er door de bouwcommissie op de achtergrond hard gewerkt aan het nieuwe onderkomen van de afdeling in Hardinxveld dat we ook in de winter kunnen gebruiken. En vandaag was de grote dag: de BlokUnits worden geplaatst!

Wie wel eens op de club komt weet het, het terrein is van de weg gescheiden door een rij hoge bomen en een sloot met een klein bruggetje. En dat bruggetje zorgt ervoor dat Esat niet met zijn vrachtwagen op het terrein kan komen. Geheel zelfstandig konden we de BlokUnits dus niet plaatsen. Er was een grote Spieringskraan nodig om de units vanaf de weg over de bomen te tillen en op een afstand van bijna 35 meter op hun plek te zetten.

Om half acht kwam de kraan aan en na nog een koffie tijdens de werkbespreking werd er begonnen met opbouwen. Een half uur later hing de eerste unit boven de bomen in de kraan. Even later hing de unit met nog maar 7 meter te gaan vlak boven de fundering. En toen gebeurde het: de kraan stopte en de beveiliging begon te piepen. Het opgegeven gewicht zou 2200 kilo per unit zijn maar dat bleek maar liefst een ton meer te zijn. Tijd dus voor crisisberaad om de plannen aan te passen. We nemen geen enkel risico: De BlokUnits worden voor het gebouw op de grond gezet en de kraanmachinist haalt een zwaardere kraan om de units op hun definitieve plek te zetten.
Ondertussen is ook de dakdekker aangekomen en hij begint vast met de voorbereidingen om alles helemaal waterdicht te maken.

Een uur later staat er een zwaardere kraan met een giek van maar liefst 60 meter en kan de definitieve plaatsing beginnen. De eerste unit staat snel maar de tweede heeft wat meer tijd nodig. En dat komt door de preciese waarmee de bouwers van de afdeling de units perfect op elkaar aan willen laten sluiten.

Al met al staat alles om 12 uur uur zijn plaats en kon de kraan weer afgebroken worden maar niet voordat er nog een aantal “luchtfoto’s” zijn genomen. Daarna werd het tijd om de hongerige magen van alle bouwers te vullen met een uitstekende lunch, verzorgd door Mirthe.

Na de lunch is er nog vooruit gekeken (vanuit de units) en is er gesproken over de werkzaamheden die de komende tijd moeten gebeuren. er moet nog genoeg gebeuren voordat we daadwerkelijk gebruik kunnen gaan maken van ons nieuwe onderkomen!

De foto’s zijn gemaakt door Ewoud PD3WDK.