Velddag september 2023

Op de clubavond voorafgaand aan de velddag uitte de secretaris Arie zijn zorgen over de verwachtte opkomst voor de komende velddag. Diverse, anders actieve velddag deelnemers waren om diverse redenen zaterdag jammer genoeg verhinderd. Rond 09:30 uur was Arie bij het bekende velddag terrein van boer Piet aanwezig om het hek te open en om vlaggen en borden te plaatsen. Het was zoals ze in de Alblasserwaard zeggen “Een klein wereldje”, erg mistig en vochtig.

Al snel kwam Peter PD1AJJ het terrein opgereden, zocht een plekje en ging zijn antenne opbouwen. Peter was heel de dag actief en aan het experimenteren met zijn nieuw aangeschafte prachtige Icom set.  Daarna kwam Ton PE1LZZ aangereden en ging ook een flinke antenne neerzetten om daarna met name in de digitale technieken te gaan experimenteren. Ton zag in de velddaglocatie ook “een prachtig visplekje” maar hij hield het voor vandaag toch maar bij de radiohobby.

Arie was vandaag actief met zijn PD50VOP call en maakte op 10 meter leuke verbindingen in phone. Loet, een vriend van Arie, was  aanwezig om met zijn drone wat opnames van de velddag te komen maken. Het duurde tot ongeveer 13:30h voordat de zon pas doorbrak maar dat mocht de pret niet drukken, de temperatuur was prima! Gezina kwam weer langs met koffie en heerlijke zelfgebakken cake en gedurende de hele dag druppelden er bezoekers “binnen”. De radiocondities waren met name op 10 meter prima en er werden leuke verbindingen gemaakt.  Rond 16-16:30 uur ging iedereen weer huiswaarts en konden we terugkijken op een mooie geslaagde velddag. En, o ja, Arie had het gelukkig mis; er kwamen 16 mensen langs op deze velddag! Het mooi videoverslag van deze velddag, gemaakt door Loet, is op Youtube te zien.