Proef-zitten

Vandaag kon Rob PA3BXR aan het eind van de middag proef-zitten in de nieuwe shack. Nog wel zonder apparatuur maar de basis voor het meubilair van de shack in het nieuwe onderkomen is klaar!

Gisteravond, tijdens de wekelijkse bijeenkomst van de afdeling, is er -in het bijzijn van andere geïnteresseerden- een korte vergadering van de bouwcommissie geweest. Er zijn knopen doorgehakt met betrekking tot de materiaalkeuze en verdere verdeling van de ruimte.

Als gevolg van de vergadering stonden Renco, Rob en Elmar vanmorgen om 9 uur bij de doe-het-zelf zaak om inkopen te doen. Twee uur later (ja het duurt soms even voor je al de juiste materialen hebt) kon Ernst hun met een aanhanger vol hout op het clubhuis verwelkomen. Na de koffie werd er op twee fronten tegelijkertijd flink geklust aan de inrichting en afscheiding van de shack.

Bovenop het vorig weekend geplaatste werkblad werden nog twee planken gemaakt zodat er ruimte werd gemaakt voor de sets en eventuele beeldschermen. Ook is er gewerkt aan een goot om alle kabels netjes weg te werken.

Aangezien het niet prettig is om in een grote ruimte met veel mensen verbindingen te maken is er besloten om een ge├»soleerde scheidingswand met deur te plaatsen. Als alles straks klaar is kan je dus ongestoord QSO’s maken vanuit de aparte shack. De shack wordt zo ingericht dat er genoeg ruimte is om tijdens een contest met maximaal 3 operators tegelijkertijd actief te zijn.

Aan het eind van de middag kon nog net de deur van de shack niet dicht gedaan worden. De deur wordt er volgende week in gehangen maar ook de wand staat dus.