Lezing PI4HAL & Morse Academie

Toen ik bij de locatie kwam van PI4VAD in Hardinxveld stond Peter PA3FQH juist buiten te wachten op zoek naar de ingang. Om de hoek dus, maar je moet het even weten zo in het half donker. De enkele aanwezigen stonden al geanimeerd met de bezoekers te kletsen en even later kwam Okko PH2CV ook binnen met de apparatuur voor een lezing over de wetenswaardigheden rond PI4HAL.

Iets later gestart vertelde hij over de plannen en problemen om “iets” met de geschiedenis te doen rond het schip het SS Rotterdam voor wat betreft de communicatie. Dus de marconisten en hun bezigheden, zeg maar. Het werd uiteindelijk een goed verzorgd plan in de ogen van de historische commissie (zo noem ik het maar even) wat resulteerde in het verder uitwerken van de plannen om met een stel zeer gemotiveerde radiozendamateurs te komen tot een werkend amateur radiostation aan boord van het SS Rotterdam.
Te denken valt aan de technische zaken, de locatie op het schip (net achter de brug), de authentieke apparatuur van het schip opknappen en inpassen in de nieuwe radioshack, vergunning, samenwerking met de crew van het SS Rotterdam, etc. etc.

Wil je er meer over weten wat er allemaal is gebeurd dan raad ik jullie echt aan om de website van PI4HAL te bezoeken: https://www.pi4hal.nl. DOEN!!

Na deze gezellige informele uiteenzetting van Okko nam Peter het woord over de Morse Academy. Deze actie ligt helemaal in de lijn met de doelstelling van PI4HAL, n.l. de tradities over de communicatie in stand te houden zoals dat vroeger ging: telegrafie!! Dit jaar is voor de tweede keer een cursus van start gegaan en ook hierover kan je op de website van PI4HAL de nodige info vinden.
Het werd al snel laat en de kleine maar geïnteresseerde groep toehoorders uitten hun blijk van waardering met een groot applaus.

Dank Okko en Peter voor de gezellige en informatieve avond.

Rob PA3BXR