28 augustus: Zomerparkdag

Het was ons clublid Fred PA3GDG uit H.I.Ambacht die het bestuur attendeerde op de Zomerparkdag. Een dag waarbij clubs en verenigingen zich aan het publiek mogen presenteren. Deze keer is het niet zoals gebruikelijk in de vorm van een markt maar worden de presentaties vanuit binnen locaties gedaan. Het A12 bestuur was direct enthousiast en grijpt deze vorm van promotie met beide handen aan.

Erg leuk om mensen die eventueel onbekend met onze hobby zijn wat facetten van onze hobby te kunnen demonstreren. Elke zendamateur weet dat binnen de hobby de mogelijkheden bijna onbegrensd zijn en we kunnen hieruit dan ook maar een paar items demonstreren.

We willen laten zien dat je met simpele middelen met de hobby kunt kennismaken; kortegolf ontvangst, via een SDR ontvanger of via een simpele radio-ontvanger en dito draadantenne. Menig zendamateur heeft op deze manier de hobby ontdekt. Zeker ook interessant voor m.n. de jeugd is dat de computer tegenwoordig verweven is met het zendamateurisme. Digitale vormen van communicatie worden door Fred gedemonstreerd. Ook een heel mooi item wat ons clublid Rob PA3BXR gaat demonstreren is communicatie via een satelliet. De meeste mensen denken dat deze vorm van communicatie alleen aan persbureaus en grote omroepen voorbehouden is maar ons clublid Rob doet dit met relatief eenvoudige middelen vanuit de achtertuin!

Kom kijken en kennismaken met deze mooie hobby die mensen en techniek samenbrengt. Om radioamateur te worden moet je eerst een (zelf)studie doen en een landelijk examen afleggen. Ben je geslaagd dan krijg je roepletters en mag op de amateurbanden uit gaan zenden. Is het moeilijk? Zeker de instaplicentie is, ook voor mensen zonder technische achtergrond, na inzet zeker te halen.
De op die dag aanwezige zendamateurs willen graag al uw vragen beantwoorden.
Tot ziens op zaterdag 28 augustus van 10:00 tot 16:00 uur in het Jeugdcentrum zaal B, Vijverhof 10 in H.I.Ambacht!