75 jaar VERON A12

We hadden ons de viering van het 75 jarig bestaan van de afdeling anders voorgesteld als dat zaterdag 30 januari 2021 voorbij is gegaan. Dit hopen we op een later moment samen met jullie in te kunnen halen.

Ondanks dat is het jubileum niet onopgemerkt voorbij gegaan. Het bestuur heeft in januari bij alle leden van de afdeling een speciale jubileum mok bezorgd.

Vorig jaar maart hebben we als afdeling de beschikking gekregen over de speciale call PI75VAD die we een jaar lang mochten gebruiken. Vol goede moet zijn we op vrijdag 6 maart 2020 tijdens de clubavond begonnen om op HF QSO’s te maken met deze jubileum call. Die eerste avond hebben we 33 QSO’s gemaakt op 80 en 40 meter.
En toen brak de Corona pandemie uit waardoor de afdelingsbijeenkomsten niet meer door konden gaan.
Hierdoor kwam ook het gebruik van PI75VAD stil te liggen.

Ondertussen waren ook twee leden van de afdeling met hun eigen jubileum call actief geworden: Jan PA75J en Elmar PD75E. Beide zijn met name actief geweest in FT4, FT8 en RTTY en hebben in totaal vele duizenden QSO’s gemaakt op 10, 20 en 40 meter.

In het najaar hebben Michel PA7MDJ, Ernst PE1PLZ, Rob PA3BXR, Fred PA3GDG, Tjakko PA2TA en Arie PD0ARI zich bij hen gevoegd om onze clubcall PI75VAD nog tot 1 maart flink in de ether te zetten. Gedurende een aantal contesten zijn er verbindingen gemaakt in met name CW en RTTY.

Tijdens de PACC Contest heeft Arie PD0ARI zich over PI75VAD ontfermd in SSB en aansluitend heeft hij in twee weken tijd nog zo’n 1000 QSO’s gemaakt in FT4 en FT8 alsof het een full-time job was!

Al met al was het erg leuk om de special calls te activeren. Mooi om zo als radioamateur 75 jaar VERON en 75 jaar VERON Afdeling 12 Dordrecht onder de aandacht te brengen.