PACC 2024

Afgelopen weekend heeft de afdeling speciaal voor het PACC Contest weekend zijn intrek genomen in Ottoland. Wederom konden we daar weer gebruik maken van het terrein en de schuur van de familie Bons om wat antennes op te zetten.

Op vrijdagmiddag zijn een aantal afdelingsleden begonnen met het opbouwen van het tijdelijke antennepark: verticals voor 80m en 40m, twee beams voor 10, 15 en 20 meter en een langdraad voor 10 t/m 80 meter.

Natuurlijk werden binnen ook de shacks ingericht: 2 voor de PACC en een extra seet voor deelname aan de CQ WPX RTTY Contest.
Zaterdagochtend werden de laatste voorbereidingen getroffen zodat we om 13 uur locale tijd aan de contest konden beginnen.

Er werd gedurende de PACC tegelijkertijd in CW en SSB gewerkt en natuurlijk hadden we tijdens deze contest ook de tijd om mede-zendamateurs wegwijs te maken in de wereld van het wedstrijdverband van onze hobby.
Inmiddels is het een traditie geworden om op zaterdagavond een overheerlijke Chinese maaltijd te halen en gezamenlijk het wedstrijdgeweld te onderbreken voor een gezellig samenzijn.
In de loop van de avond werden de condities steeds slechter waardoor we besloten om de volgende ochtend weer fris en fruitig verder te gaan en het aantal gemaakte QSO’s nog bijna te verdubbelen in de laatste uren van de PACC Contest.

We kunnen terugkijken op een geslaagd en gezellig contest-weekend. De afdeling is niet gegaan voor de hoogst mogelijke score maar voor de gezelligheid en afdelingsleden in de gelegenheid te stellen om kennis te leren maken met het contesten en dat is enorm gelukt!

Peter PD1AJJ heeft nog een sfeerimpressie gemaakt van het weekend: