Uit de oude doos

In de Nieuwsbrief komen foto’s uit vervlogen tijden voorbij en we verzamelen deze foto’s en de reacties daarop op deze pagina. Heb je nog leuke foto’s met een verhaal erbij? Of foto’s maar weet je niet meer wie erop staan en wanneer de foto’s gemaakt zijn? Email ze dan naar onze secretaris!

Gerrit, F4VOB reageerde op de 2 bovenstaande foto’s met “Die twee fotootjes zijn van een velddag op het terrein van de vader van PA3DUU ongeveer 30 jaar geleden. Op de foto’s herken ik Ad de Jongh PA3AHL, Frans Boot, Harry Bosch, Jaap Koekoek, Cees de Groot, Peter Godlieb PA3CPI, Roel Wyminga ? , Bart de Jongh (broer van Ad) , René Plug PA3ECL en ondergetekende.”

Rob, PA3BXR, reageerde daarna met “Het is niet Bart de Jongh maar Bart Terlaak (PA3DUS). Bart was geen broer van Ad maar een neef van Ad de Jong en staat op de nieuwe foto’s in beide gevallen rechts op de foto. Bij Roel Wyminga mag het vraagteken weg.  Hij is het!”


Excursie naar Volkssterrewacht ‘Simon Stevin’. Het jaartal van deze excursie is vermoedelijk 1995. Wie kan er meer vertellen over dit afdelingsuitje?


De twee bovenstaande foto’s staan in de Nieuwsbrief van maart: Een evenement in de jaren 70. Wie heeft meer informatie of weet er leuke anekdotes over?


De foto is zoals op het bord staat van de PACC Contest van 1996. Wie heeft er nog verhalen over? En wie heeft er nog meer foto’s van deze PACC? Stuur het naar onze secretaris.


Van de PACC gaan we 11 jaar vooruit naar een velddag in 2007:


De velddag in (waarschijnlijk) 1997 verliep heel anders als vooraf gedacht. Met gevaar voor eigen leven is het koffiezetapparaat door een van de aanwezige amateurs gered maar de tent ging er vandoor.
Wie heeft er nog meer verhalen en foto’s van deze velddag?


Een andere velddag die deels ook in het teken van de wind stond maar dan wel op een heel andere manier als hierboven:

Wie weet er meer over deze activiteit?