Uit de oude doos

In de Nieuwsbrief komen foto’s uit vervlogen tijden voorbij en we verzamelen deze foto’s en de reacties daarop op deze pagina. Heb je nog leuke foto’s met een verhaal erbij? Of foto’s maar weet je niet meer wie erop staan en wanneer de foto’s gemaakt zijn? Email ze dan naar onze secretaris!

Het voorjaar komt er weer aan dus in de nieuwsbrief van maart 2024 blikken we terug naar een velddag in 1998 waarvan Gerrit F4VOB ons deze foto’s stuurde. Wie kan er meer vertellen over deze dag met hagelstenen zo groot als pingpong ballen.


In de nieuwsbrief van 4 februari 2024 gaat het onder andere over de PACC. En daarom kijken de Uit de oude doos nu ook terug naar de PACC van 2009:

Bekijk ook de 2 delen video die Peter PD1AJJ hierover heeft gemaakt:

 


In de nieuwsbrief van december 2023 kijken we terug naar 1987 en ditmaal niet via foto’s of video maar een papieren uitgave van de afdeling: Info-VAD. De gehele pdf van dit afdelingsblad kan je hier downloaden.

In 1987 is er in het PI4VAD clubhuis aan de Touwslagerstraat een Morsecursus gegeven. Wie was de docent en wie zijn de deelnemers.
Er is door Gerrit F4VOB (ex PA0GBL) een film van gemaakt die is gedigitaliseerd:


Van oud-clublid Gerrit F4VOB kregen we nog een aantal foto’s toegezonden om in de digitale oude doos te doen. Hij schrijft erbij:
Ik heb nog wat oude fotootjes gevonden van een atv contest en het antenne park destijds aan de Lijnbaan. Het jaartal ben ik kwijt, maar ik denk dat het ergens tussen 1990 en 2000 geweest moet zijn. Op de foto’s staan o.a. Roel Wyminga, Peter Gotlieb en Henk de Boo van Uien met (x)yl.

Wie weet er meer over deze activiteit?


Een andere velddag die deels ook in het teken van de wind stond maar dan wel op een heel andere manier als hieronder:

Wie weet er meer over deze activiteit?


De velddag in (waarschijnlijk) 1997 verliep heel anders als vooraf gedacht. Met gevaar voor eigen leven is het koffiezetapparaat door een van de aanwezige amateurs gered maar de tent ging er vandoor.
Wie heeft er nog meer verhalen en foto’s van deze velddag?


Van de PACC gaan we 11 jaar vooruit naar een velddag in 2007:


De foto is zoals op het bord staat van de PACC Contest van 1996. Wie heeft er nog verhalen over? En wie heeft er nog meer foto’s van deze PACC? Stuur het naar onze secretaris.


De twee bovenstaande foto’s staan in de Nieuwsbrief van maart: Een evenement in de jaren 70. Wie heeft meer informatie of weet er leuke anekdotes over?


Excursie naar Volkssterrewacht ‘Simon Stevin’. Het jaartal van deze excursie is vermoedelijk 1995. Wie kan er meer vertellen over dit afdelingsuitje?


Gerrit, F4VOB reageerde op de 2 bovenstaande foto’s met “Die twee fotootjes zijn van een velddag op het terrein van de vader van PA3DUU ongeveer 30 jaar geleden. Op de foto’s herken ik Ad de Jongh PA3AHL, Frans Boot, Harry Bosch, Jaap Koekoek, Cees de Groot, Peter Godlieb PA3CPI, Roel Wyminga ? , Bart de Jongh (broer van Ad) , René Plug PA3ECL en ondergetekende.”

Rob, PA3BXR, reageerde daarna met “Het is niet Bart de Jongh maar Bart Terlaak (PA3DUS). Bart was geen broer van Ad maar een neef van Ad de Jong en staat op de nieuwe foto’s in beide gevallen rechts op de foto. Bij Roel Wyminga mag het vraagteken weg.  Hij is het!”