lezing K5D

lezing-K5D--009Een zaal vol stoelen die langzaam in gebruik werden genomen door alle belangstellenden voor de lezing van Mike N6MZ over zijn laatste DXpeditie naar Desecheo Island met het K5D team. Dat was het begin van een zeer geslaagde lezing.

Arie PA3DUU kent Mike al sinds hun gezamelijke expeditie naar Heard Island in 1997. En mede dankzij hem is deze lezing mogelijk geweest.
Vanaf het moment dat bekend was dat Mike op vrijdag 3 april in Nederland aan zou komen is er veel overleg geweest om deze lezing mogelijk te maken.

Mike was dus de ochtend van de lezing op Schiphol aangekomen vanuit Amerika maar van een jet-leg was niets te merken. Hij vertelde vol overgave en met veel plezier over zijn ervaringen met deze DXpeditie. Vanaf het moment van de eerste voorbereidingen, de problemen ter plaatse met de boten en helikopters, hoeveel meer er wel niet aangesloten kon worden op een generator maar ook weer terug thuis, hoe bijzonder het eigenlijk was om een QSO met je eigen DXpeditie te kunnen maken.

Zowel voor als na de lezing was er nog ruim voldoende tijd en gelegenheid om een eyeball QSO te maken met Mike en alle bezoekers van de lezing.
Uiteraard konden ook wat oer-hollandse lekkernijen als dank aan Mike voor zijn lezing niet ontbreken.

Uiteraard zijn ook deze keer alle foto’s gemaakt door onze huis-fotograaf Peter PD1AJJ.