PACC Contest 2018


When:
February 10, 2018 @ 13:00 – February 11, 2018 @ 13:00
2018-02-10T13:00:00+01:00
2018-02-11T13:00:00+01:00
Where:
Contest locatie PACC
A 156
2975 BE Ottoland
Netherlands

Ook dit jaar doet de afdeling weer mee aan de PACC Contest vanuit Ottoland (adres A 156). Familie Bons is weer bereid gevonden ons amateurs te huisvesten op de eerste verdieping van hun bijgebouw. Dat betekent plenty ruimte zodat we ons weer helemaal uit kunnen leven met gebruik van echt mooie DX-antennes.

De setup is vergelijkbaar met vorig jaar en aangezien er weer een groot aantal antennes opgezet gaan worden beginnen we vrijdagochtend om 9:00 uur al met opbouwen.

We zullen gebruik maken van 3 HF-sets, 2 zullen er voor de PACC contest gebruikt worden, de derde gebruiken we in de 2017 CQ World-Wide WPX RTTY Contest waar we ook in willen participeren (alleen als de PACCcontest dat toelaat). Vorig jaar had het meedoen een vooral educatief karakter om zoveel mogelijk (nieuwe) mensen de kneepjes van het fenomeen contesten bij te brengen. Dit jaar is dat ook het geval, al hopen we dat mensen de vorig jaar opgedane ervaringen dit jaar toe willen passen.

Wil je meedoen met opbouwen/SSB contesten/CW contesten/zondagmiddag afbreken? Geef je dan op door een mailtje te sturen naar contest <at> pi4vad.nl en geef daar in aan te geven welk tijdsframe je aanwezig kan zijn, en wat je wil/kan doen. We kunnen dan een planning opstellen zodat we 24 uur actief kunnen zijn.

De spelregels voor dit weekeinde zijn:

+ veiligheid staat boven aan de lijst, denk goed na en wees voorzichtig
+ met schone schoenen naar binnen toe, er liggen matten voor de deur om ze te af te vegen
zacht praten. Er is namelijk geen afgeschermde shack, de radiooperators hebben stilte nodig om zich te kunnen concentreren
+ auto’s zodanig parkeren dat de familie Bons zonder problemen van hun eigen auto gebruik kunnen maken
+ neem je eigen headset mee als je die hebt

Om een zo groot aantal punten aan de afdelingscompetitie toe te kunnen voegen is het slim om ieder afzonderlijk ook thuis vandaan zo’n 50-75 verbindingen in de PACC contest te maken. Onder de 100 verbindingen levert iedere 25 verbindingen namelijk al een punt voor de afdelingscompetitie op, daarboven levert elke 50 verbindingen een punt op.  Weet je niet hoe het werkt, vraag het dan aan een Fred, PA3GDG of een collega amateur.